Joyce van Stralen
verpleegkundig overgangsconsulente

Over mij

Mijn naam is Joyce van Stralen. In 2017 ben ik gestart met de opleiding Verpleegkundig overgangsconsulente aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Sinds april 2018 ben ik BIG geregistreerd verpleegkundig overgangsconsulente en gestart met mijn praktijk "Overgangsadvies". 

Twee dagdelen per maand werk ik, samen met de gynaecoloog, op de menopauzepoli in het Gynaecologisch Centrum in Alkmaar. Daarnaast ben ik werkzaam als diabetesverpleegkundige bij Omring.

Van 1996 tot 2020 ben ik als diabetesverpleegkundige en praktijkverpleegkundige werkzaam geweest in een huisartsenpraktijk. In deze functie begeleidde ik patiënten met diabetes type 2, COPD en patiënten met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten. 

In de huisartsenpraktijk zag ik geregeld vrouwen met vrouwspecifieke klachten, zoals terugkerende blaasontstekingen en klachten van de overgang (opvliegers, nachtzweten, depressieve klachten, pijn bij het vrijen of gewrichtsklachten). Ook vrouwen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, omdat zij tijdens de zwangerschap diabetes of een te hoge bloeddruk hadden, kwamen op het spreekuur. 

De kennis die ik heb opgedaan in de huisartsenpraktijk, op de menopauzepoli van het OLVG en bij het GCA neem ik mee tijdens het gesprek in mijn praktijk.

Door het volgen van de bijscholing "De gynaecologische reis van de vrouw" werd mijn interesse gewekt voor de zorg rondom de vrouw in de overgang en ben ik de opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulente gaan volgen.


Algemene gegevens

Ingeschreven in het BIG register 79041179230
Ingeschreven in het kwaliteitsregister van de V&VN 674808
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) afgegeven 17-4-2018
Aangesloten bij de Dutch Menopause Society
Lid van de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten(VVOC) nummer 201811
AGB code 90105944
Aangesloten bij de NVOG
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering via de VVAA
Klachtenafhandeling via Geschillencommissie ZZP Nederland