Joyce van Stralen
verpleegkundig overgangsconsulente

Over mij

Mijn naam is Joyce van Stralen. In 2017 ben ik gestart met de opleiding Verpleegkundig overgangsconsulente aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Sinds april 2018 ben ik BIG geregistreerd verpleegkundig overgangsconsulente. Nu houd ik 3 dagen in de week spreekuur in mijn praktijk "Overgangsadvies" in Zwaag, werk ik 1 dag op de menopauzepoli in het OLVG en 2 dagdelen per maand op de menopauzepoli in het Gynaecologisch Centrum in Alkmaar .

Daarnaast ben ik sinds 1996 diabetesverpleegkundige en ben ik werkzaam geweest als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk (tot september 2021). In deze functie begeleidde ik patiënten met diabetes type 2, COPD en patiënten met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten. In de eerste lijn werkte ik samen met verschillende disciplines. 

Per 1 september 2021 heb ik de huisartsenpraktijk verlaten en ben ik gestart op de menopauzepoli in het OLVG. De kennis die ik heb opgedaan in de huisartsenpraktijk neem ik mee in het spreekuur in de praktijk en in het OLVG. 

In de huisartsenpraktijk zag ik geregeld vrouwen met vrouwspecifieke klachten, zoals terugkerende blaasontstekingen en klachten van de overgang (denk aan depressiviteit, pijn bij het vrijen of gewrichtsklachten). Ook vrouwen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, omdat zij tijdens de zwangerschap diabetes of een te hoge bloeddruk hebben gehad, komen op mijn spreekuur. 

Door het volgen van de bijscholing "De gynaecologische reis van de vrouw" werd mijn interesse gewekt voor de zorg rondom de vrouw in de overgang en ben ik de opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulente gaan volgen.


Algemene gegevens

Ingeschreven in het BIG register 79041179230
Ingeschreven in het kwaliteitsregister van de V&VN 674808
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) afgegeven 17-4-2018
Aangesloten bij de Dutch Menopause Society
Lid van de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten(VVOC) nummer 201811
AGB code 90105944
Aangesloten bij de NVOG
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering via de VVAA
Klachtenafhandeling via Geschillencommissie ZZP Nederland